Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
02-06-2017 14.01

Bassa: "Posem en marxa un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats a Tarragona"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies anuncia la creació de 3 nous Centres Residencials d'Acció Educativa i una segona casa d'infants a les comarques tarragonines

La consellera Bassa a la roda de premsa d'anunci de les principals novetats en l'atenció a infants
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ricard Calvo, han anunciat aquest matí en roda de premsa les principals novetats pel que fa a l’atenció a infants i adolescents a les comarques de Tarragona. Entre les mesures presentades, destaca la creació de tres nous Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) que donaran servei a la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès. Amb aquests equipaments s’ampliaran de 162 a 192 les places en aquest recurs residencial per a infants tutelats.
 
Bassa ha explicat que els nous CRAE responen a la implementació del model residencial que ha impulsat el Departament, “posem en marxa un pla de xoc per atende infants i adolescents tutelats amb la creació de CRAE de dimensions més reduïdes i de menys places, on l’atenció pugui ser més personalitzada i on tinguem una major segmentació per edats. Volem fer unitats convivencials de màxim 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles, amb vocació d’integració comunitària”, ha conclòs la consellera.
 
Entre les novetats anunciades per la titular de Treball, Afers Socials i Famílies, s’inclou la creació d’una Casa d’Infants que s’ubicarà al Vendrell i serà la segona de les comarques de Tarragona. En aquest recurs es du a terme un treball conjunt de millora tant de l’infant o jove com de la seva família perquè pugui tornar a casa en el mínim temps possible.
 
Bassa també ha destacat l’augment de 17,5 professionals per a reforçar els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i la implementació d’itineraris de protecció individualitzats per a 20 joves tarragonins amb l’objectiu d’acompanyar-los en la inserció laboral i d’habitatge. Per a promoure l’emancipació de joves tutelats i extutelats, també s’ha ampliat amb 10 places el Servei d’Acompanyament d’Emancipació.
 
El Departament també disposarà de 4 nous pisos assistits per a majors de 18 anys que se sumaran als 6 que ja existeixen a Tarragona.
 
Finalment, la consellera ha anunciat la implementació d’una comissió de tuteles que, formada per experts interdisciplinars i presidida per un funcionari públic, revisarà les execucions de tutela dels infants.
Actualment el sistema de protecció de la Generalitat de Catalunya atén prop de 7.000 infants i adolescents. D’aquests, més de la meitat continuen vivint en família extensa o en una família acollidora, mentre que la resta,  3.025, es troben en centres residencials. Pel que fa a les comarques tarragonines, hi ha 652 infants tutelats amb mesura protectora, 263 dels quals viuen en un recurs residencial.
 
XXVII Congrés del Dret del Treball i de la Seguretat Social
 
La consellera Bassa ha participat aquest migdia a la cloenda del XXVII Congrés del Dret del Treball i de la Seguretat Social. Bassa ha parlat de la importància de les pensions com a pilar bàsic del benestar i ha remarcat que “volem un present i un futur dignes per a totes les persones i tenim clar com aconseguir-lo: només ens falten les polítiques pròpies d’un estat per fer-ho possible.”
Fotografies
La consellera Bassa a la roda de premsa de presentació de les principals novetats en l'atenció a infants a Tarragona

La consellera Bassa a la roda de premsa de presentació de les principals novetats en l'atenció a infants a Tarragona JPG 219KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat